Εκκίνηση: 23/07/2020
20:30
Λήξη: 23/07/2020
21:30

Τόπος Διοργάνωσης

στον Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη»καρλοβασι

GPS: 37.7920861, 26.7049

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30, ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» διοργανώνει την παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του πρώτου βιβλίου που εξέδωσε με τίτλο «ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ». Το βιβλίο περιλαμβάνει οχτώ συν δέκα διηγήματα της Νίτσας Κιάσσου και της Έλσας Χίου, εμπνευσμένα από τη Σάμο,σε επιμέλεια των Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Άννα Ασημίνα, η φιλόλογος Δήμητρα Τριβέλα, ο ιερέας π. Φώτιος Βλάχος και οι συγγραφείς.

Θα υπάρχει συμμετοχή της Μικτής χορωδίας του Συλλόγου η οποία θα τραγουδήσει πολυφωνικά επεξεργασμένα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και έκθεση χειροποίητης κούκλας με τίτλο «Οι κούκλες του εγκλεισμού» στο Σπίτι της Ηδύλης. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές της Άννας Ασημίνα σε μία ανακατάταξη ιδεών και ανακυκλώσιμης ύλης.

  • Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εικοστός αιώνας, προ-τουριστική περίοδος, Μαραθόκαμπος Σάμου, Γιαλός, λιμάνι-ταρσανάς: η Ιστορία, η Λαογραφία, η οικογενειακή ζωή, οι συμπεριφορές, οι προσδοκίες, τα σχέδια, οι περιπέτειες, τα σχόλια για τα καθ’ ημάς, οι εκτιμήσεις για τους απέναντι γείτονες της Μικρασιατικής ακτής. τα ταξίδια –πραγματικά και της φαντασίας–, η αγάπη για τον τόπο όπως αποτυπώνονται στη βιωματική μνήμη και στα ακούσματα…

Οχτώ συν δέκα διηγήματα της Νίτσας Κιάσσου και της Έλσας Χίου συνθέτουν ένα μωσαϊκό ελκυστικών αφηγήσεων, που συγκινούν με την απλότητα και την ειλικρίνεια του καλλιεργημένου λόγου τους.

Το βιβλίο διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία Καλατζή και Γιαννουλόπουλου στην πόλη της Σάμου και Καραστάθη στο Καρλόβασι αντί 12 ευρώ και 10 ευρώ για κατόχους κάρτας «Ηδύλη».

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Διάφορα
Διάφορα