15/12/2019
20:00

Τόπος Διοργάνωσης

αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου

GPS: 37.75401377663, 26.979068289163

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου διοργανώνει μία  Μουσική βραδιά με τον διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, Γιώργος Ψυχογιός, την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου, με μουσικά έργα από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Η τιμή εισόδου 7 €, και για ανέργους και φοιτητές 4 €.

  • Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ψυχογιό

Ο Γιώργος Ψυχογιός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε μαθήματα Ακορντεόν στο Ελληνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε λαμβάνοντας Πτυχίο με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο και αποφοίτησε αποσπώντας Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και “Εύφημο Μνεία Εξαιρετικής Ιδιοφυίας”.

Ο Γιώργος συνέχισε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονης ανάλυσης και σημειογραφίας, διεύθυνσης ορχήστρας και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους ξένους πιανίστες.
Παράλληλα με την πιανιστική του καριέρα στον χώρο της κλασικής μουσικής, εξασκεί με διακρίσεις την τέχνη της jazz και του αυτοσχεδιασμού και είναι καθηγητής πιάνου επί πολλά χρόνια σε ωδεία και μουσικές σχολές.
Έχει δώσει ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο με ιδιαίτερη αναγνώριση από κριτικούς και κοινό και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και ορχήστρες. Εμφανίζεται σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό, σε επιλεγμένα ρεσιτάλ. Τον Ιανουάριο του 2012 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού, στα βήματα του Keith Jarrett, για το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές.
Με την παρτιτούρα από το συμφωνικό του έργο Μέδουσα συμμετείχε και τιμήθηκε στην 10η Μπιενάλε της Βενετίας (2006), ως ο μοναδικός Έλληνας Συνθέτης, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.
To 2014 επιλέχθηκε και συμμετείχε με το έργο του ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο cd της EBU (European Broadcasting Union) με τίτλο tune in: Jazz, που κυκλοφορεί διεθνώς.
Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα cds (RessurectionA jazz sensation / 2006, Love obsessionA jazz sensation 2 / 2007, The Art of Melancholy / 2011, Yiorgos Psihoyios in Paris / 2013). Για όλα έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστ της jazz σκηνής.
Ο διάσημος πιανίστας, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, Keith Jarrett, έχει πει για τον Γιώργο Ψυχογιό: “A great pianist and composer! George’s improvisation is an incredible gift of God! An absolute surprise to me”.
  • videos

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
7,00 €
Είσοδος για ανέργους και φοιτητές
4,00 €
Κατηγορίες
Μουσική
Μουσική