27/08/2020
19:30

Τόπος Διοργάνωσης

στον αύλειο χώρο Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων

GPS: 37.8027584025236, 26.74450993537903

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου Ανατολικό Άκρο,την Πέμπτη 27 Αυγούστου στον αύλειο χώρο Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων διοργανώνεται συναυλία με ατμοσφαιρικούς ήχους της Ανατολής από το μουσικό σχήμα Saman Project.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν οργανικές και φωνητικές συνθέσεις Ρωμιών, και όχι μόνο, συνθετών της κλασικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κωνσταντινούπολης, από τη μουσική του παλατιού (Top Kapı) της Πόλης του 17ου αιώνα έως τα οινοποτεία (meyhane) του 20ου αιώνα.

Θέσεις θεατών 50

Είσοδος δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες, για κρατήσεις θέσεων και την ώρα της εκδήλωσης στο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου, Ανατολικό Άκρο.

Σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αφορούν στις υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου, Ανατολικό Άκρο. σας ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Οι κρατήσεις για τις θέσεις θεατών στις εκδηλώσεις θα γίνονται με μήνυμα ΚΑΙ για τα μέλη της Φωτονήσου, όπως και για τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν, για δημοσιογράφους κ.λ.π..

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια, κάποιες ή όλες τις εκδηλώσεις παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook ή στο email photonisos@gmail.com

Ο αριθμός των θέσεων στις εκδηλώσεις είναι απολύτως συγκεκριμένος και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες οι θέσεις έχουν καλυφθεί θα ανακοινώνονται έγκαιρα στο facebook.

Η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλες τις υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σας παρακαλούμε να προσέρχεστε στις εκδηλώσεις και στις εκθέσεις του φεστιβάλ με τη μάσκα σας, την οποία θα πρέπει να φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας σας στον χώρο. Όσοι δεν έχουν μαζί τους μάσκα θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν μία στην είσοδο της εκδήλωσης.

  • Λίγα λόγια για τους Saman Project

Το μουσικό σχήμα Saman Project δημιουργήθηκε το 2015 από μια παρέα ερασιτεχνών μουσικών. Όλοι με κοινές ανησυχίες και κοινά ερεθίσματα να δημιουργήσουν, να περιπλανηθούν και να γνωρίσουν, οι ίδιοι και το κοινό, μονοπάτια της μουσικής της Ανατολής και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Από το 2015 έχουν δώσει πολλές συναυλίες και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα projects εκδηλώσεων πολιτισμού στο νησί της Σάμου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης Σαμάρτ, έχουν προσκαλέσει και συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Παναγιώτη Παναγάκη – φωνή, πολίτικη λύρα, Ούτι
Φωτώ Βακίρη – φωνή
Γιώργο Παππά – Ούτι
Fabio Giardina – κρουστά
Στέλιο Βαρβάκη – κρουστά

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

To Ανατολικό Άκρο – Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου απο το 2020, έχει ως κύριους στόχους να φέρει το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του νησιού σε ευρύτερη επαφή με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό καθώς και την ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί της Σάμου. Την πρωτοβουλία και ευθύνη του εγχειρήματος έχει αναλάβει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Φωτόνησος Τεχνών και Πολιτισμού Α.Μ.Κ.Ε». Η «Φωτόνησος Τεχνών και Πολιτισμού Α.Μ.Κ.Ε» συστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, και αποτελεί προϊόν της συνένωσης της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτόνησος» (2014) και της ομάδας Ιδεόδεντρο Τεχνών & Πολιτισμού (2018),
Το Φεστιβάλ Ανατολικό Άκρο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Σάμου. Για την πραγματοποίησή του συνεργάζονται 5 Κοινότητες της Σάμου:
Καρλοβασίου
Κοντακαιίκων
Μαραθοκάμπου
Λέκκας
Υδρούσσας και 9 σύλλογοι:
Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρας Κοντακαιίκων, Πολιτιστικό τμήμα
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Υδρούσσας «Άγιος Αθανάσιος»
Κινηματογραφική Λέσχη «Ίριδα»
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Σύλλογος Λέκκας «Η Ανθεμούσα»
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μαραθοκάμπου
Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβασίου
Σύλλογος Γονέων και Kηδεμόνων Δημ. Σχολ. Κοντακαιίκων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολ. Καρλοβασίου
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος “Η Ρίβα”
Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Περισσότερες πληροφορίες για την τιμή εισόδου, τον τόπο και την ώρα της συναυλίας σύντομα από το Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου Ανατολικό Άκρο.
Δωρεάν