• Στα γρήγορα

Υψόμετρο χωριού  5 m
Έκταση χωριού 
0,48 km2
Περιφέρειας μέσο υψόμετρο

Περιφέρειας μέση έκταση
Πληθυσμός 
2011: 489, 2001: 237 κάτοικοι.
Έκταση ανά άτομο  984 m² ανά άτομο.

Οικονομία βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και λιγότερο στη γεωργία.

Επάνω
  • Περιγραφή

Ο οικισμός του Κάμπος Μαραθοκάμπου (γνωστός και ως Βοτσαλάκια), βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του βουνού Κέρκης. Οι αποστάσεις είναι: από την πόλη της Σάμου 50 Km από την πόλη Καρλόβασι 35 Km από την πόλη Πυθαγόρειο 30 Km και από το χωριό Μαραθόκαμπος 7 Km.

Διοικητικά αποτελεί τον οικισμό “Κάμπο” ο οποίος ανήκει στην Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου , της Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου του Δήμου Δυτικής Σάμου, με πρωτεύουσα το Καρλόβασι.

Στο παραθαλάσσιο μέρος του οικισμού εκτίνετε η ομώνυμη, πολύ όμορφη παραλία, μήκους 2 χλμ, μια από τις μεγαλύτερες στη Σάμο. Στη ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές άλλες όμορφες παραλίες για όλες τις προτιμήσεις.

Ο Κάμπος είναι μία από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές της Σάμου, με πολλές, όμορφες, φιλικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και μερικά μεγάλα ξενοδοχεία. Οι φυσικές ομορφιές, οι πολλές και όμορφες παραλίες και η ηρεμία που προσφέρει η περιοχή, προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επάνω
  • Ιστορία & Όνομα

Παλαιότερα, στην περιοχή υπήρχαν πολλά μικρά σπίτια (γνωστά ως Καλύβια), όπου κάτοικοι του χωριού Μαραθόκαμπος ζούσαν σ’ αυτά, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να καλλιεργούν, κυρίως λαχανικά, σιτάρι, τριφύλλι (για ζώα) και ελιές. Με την τουρισμού ανάπτυξη τής περιοχής, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αρκετές καλλιεργήσιμες εκτάσεις αντικαταστάθηκαν με τουριστικές μονάδες, ευτυχώς όμως αρκετά από τα δέντρα υπάρχουν ακόμα, κυρίως ελιές.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, ο οικισμός ονομάζονταν  “Κάμπος Μαραθοκάμπου”, αλλά από τη δεκαετία του 1970 οι ντόπιοι συνήθιζαν να τον αποκαλούν “Βοτσαλάκια”, λόγω του ονόματος της πρώτης ταβέρνας στην περιοχή , το οποίο τότε, αποτελούσε σημείο αναφοράς στην περιοχή, αλλά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την επέκταση των επιχειρήσεων, πήρε και πάλι το επίσημο όνομά του “Κάμπος Μαραθοκάμπου”.

Επάνω
  • Χρήσιμα

Επάνω

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Κάμπος Μαραθοκάμπου, Σάμος Τ.Κ. 83102

GPS

37.707685568594, 26.670817940316

Τηλέφωνο

Τα Χρήσιμα Χαρακτηριστικά & οι Υπηρεσίες μας

Γιατρός

A.T.M.

Εστιατόρια

Caffe

Cocktail bars

Super Market

Αγορά

Δρόμος: Άσφαλτος, με στροφές (ανηφορικά και κατηφορικά)

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

rank
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία