• Εκθέματα

Το Λαογραφικό μουσείο Δ. Παπαϊωάννου Κουμεΐκων περιλαμβάνει μία μικρή, αλλά αξιόλογη συλλογή εκθεμάτων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος της νεώτερης ιστορίας και πολιτισμού του χωριού και δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τις διάφορες, γνωστές και άγνωστες, πτυχές της ζωής των κατοίκων του, μιας άλλης εποχής.

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται κεντήματα, γυάλινα, χάλκινα και κεραμικά είδη οικιακής χρήσης, παραδοσιακές φορεσιές, παραδοσιακά εργαλεία, φωτογραφίες, αργαλειός και άλλα.

Τα εκθέματα προέρχονται και εμπλουτίζονται συνεχώς, από δωρεές των κατοίκων του χωριού, αλλά και αντικείμενα, φωτογραφίες και έγγραφα που βρέθηκαν στο ίδιο το σπίτι που στεγάζεται μουσείου.

  • Ιστορία του Μουσείου

Το μουσείο άνοιξε για το κοινό το 2010 και στεγάζεται σε ένα όμορφο σπίτι, παραδοσιακής Σαμιακής αρχιτεκτονικής του 1880 όπου έζησε και μεγάλωσε ο αγωνιστής Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Το ακίνητο είναι δωρεά, από το 2005, της κυρίας Μάγδας Παπαϊωάννου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουμεΐκων, ο οποίος μετά από μεγάλες προσπάθειες, προσωπική εργασία και την βοήθεια της τότε Νομαρχίας Σάμου, κατάφερε να ανακαινίσει το κτίριο και μετά από 5 χρόνια να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

  • Πρόσβαση

  • Εισιτήρια
    Πλήρης : 2 € (ενίσχυση συλλόγου)
  • Δωρεάν
    Για σχολεία
Επάνω

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Τρίτη

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Τετάρτη

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Πέμπτη

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Παρασκευή

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Σάββατο

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Κυριακή

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα

Το λαογραφικό Μουσείο ανοίγει κατόπιν συνεννοήσεως. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο +30 6932 109 373

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Κουμέικα Σάμος T.K. 83104

GPS

37.710050012688, 26.748850042932

Τηλέφωνο
E-mail

-

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

rank
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία