10/08/2019
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

Αρχαίο Θέατρο Πυθαγόρειου

GPS: 37.694796684334285, 26.935764476196255

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Το Ίδρυμα Schwarz σας προσκαλεί στο 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών του Σάμου, σε μια μουσική βραδιά με τον Jonian-Ilias Kadesha, (βιολί) και τον Martin Klett, (πιάνο) σε έργα των Beethoven, Baran και του Ravel.

  • Σχετικά με τους μουσικούς

Γεννημένος το 1987, ο Martin Klett άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών. Έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα και εμπνεύστηκε από τον καθηγητή Konrad Elser ο οποίος παρείχε σημαντική καθοδήγηση στο Conservatoire του Lübeck. Η περαιτέρω κηδεμονία των Elisabeth Leonskaja, Leon Fleisher, Pascal Devoyon, Gerhard Schulz και Walter Levin έχει επηρεάσει την καλλιτεχνική του εξέλιξη. Αποκομίζοντας μια εντυπωσιακή σειρά βραβείων και διακρίσεων, ο Martin Klett τιμήθηκε με μια επιπλέον υποτροφία από τον Γερμανικό Εθνικό Διαγωνισμό Μουσικής, ο οποίος του προσέδωσε ενισχυμένη αναγνώριση ως σολίστ. Ως παθιασμένος παιδαγωγός, διδάσκει φοιτητές του Ωδείου της Λειψίας στις σπουδές πιάνου. Εκτός από τις δραστηριότητες του ως κλασσικού καλλιτέχνη, ο Klett  έχει έντονο ενδιαφέρον για το αργεντίνικο ταγκό. Το 2008 ίδρυσε το Cuarteto SolTango, το οποίο εκτελεί το Tango Argentino στο πνεύμα της αληθινής μουσικής δωματίου, αμφισβητώντας το ρεπερτόριο των κλασσικών συναυλιών σε διεθνώς αναγνωρισμένα σκηνικά και σε εγκατεστημένα φεστιβάλ σε συνεργασία με την Deutschlandfunk και την Bavarian Broadcast.
Στην αρχή της μουσικής του κατάρτισης, ο Αλβανο-Έλληνας βιολιστής Jonian-Ilias Kadesha, γεννημένος το 1992 στην Αθήνα, διδάχθηκε τόσο από τους Grigori Zhislin όσο και από τον Salvatore Accardo. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές βιολιού με τον Ulf Wallin στη Σχολή Μουσικής του Hanns Eisler στο Βερολίνο και επίσης σπούδασε μουσική δωματίου υπό Hatto Beyerle στο Αννόβερο και στην European Chamber Music Academy. Το 2010 ίδρυσε το Trio Gaspard με τον οποίο κέρδισε τόσο τον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Joseph Haydn όσο και τον Διεθνή Διαγωνισμό Joseph Joachim Chamber Music Competition. Ο Jonian-Ilias Kadesha, έχει βραβευτεί σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού. Αυτά περιλαμβάνουν δύο βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό βιολιού Leopold Mozart 2013 και στον Διεθνή Διαγωνισμό String Windsor Festival. Του απονεμήθηκε υποτροφία μετά την παράσταση του στο 2015 Deutscher Musikwettbewerb.
  • Jonian-Ilias Kadesha video clip

  • Martin Klett video clip

 

  • Οργανωτής εκδήλωσης

Από τις 7 Αυγούστου έως τις 13 Αυγούστου συναντιούνται στο νησί του Αιγαίου διεθνώς γνωστοί καλλιτέχνες και νεαρά ανερχόμενα αστέρια από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα για να πραγματοποιήσουν οκτώ συναυλίες υπαίθρου στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου . Παράλληλα με τους καλλιτέχνες, το κοινό καλείται να εμπνευστεί από την ελαφρότητα του ελληνικού καλοκαιριού, την ιστορική σημασία της θέσης και την ομορφιά της μουσικής. Το ρεπερτόριο κυμαίνεται από τα ευρωπαϊκά κλασικά του 18ου και του 19ου αιώνα μέχρι την ιταλική μπαρόκ μουσική, τις σύγχρονες μουσικές δημιουργίες με τους παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου.

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
5,00 €
Παιδιά, Φοιτητές, Ανέργους
Δωρεάν