22/07/2020
21:00

Τόπος Διοργάνωσης

προαυλίου χώρο της

GPS: 37.750399367445, 26.961061483995

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00, στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ Summer Island Movie Festival (SIMF) στον προαυλίου χώρο της “Μαυρογενείου Σχολής” στο Μαλαγάρι Σάμου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, παρουσιάζει το βιβλίο των με διηγήματα των Νίτσας Κιάσσου και Έλσας Χίου, σε έκδοση του Συλλόγου Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «ΗΔΥΛΗ”, και επιμέλεια των Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου..

Ομιλήτριες: Άννα Ασημίνα, Τριβέλα Δήμητρα.

Στην εκδήλωση με συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου.

  • Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εικοστός αιώνας, προ-τουριστική περίοδος, Μαραθόκαμπος Σάμου, Γιαλός, λιμάνι-ταρσανάς: η Ιστορία, η Λαογραφία, η οικογενειακή ζωή, οι συμπεριφορές, οι προσδοκίες, τα σχέδια, οι περιπέτειες, τα σχόλια για τα καθ’ ημάς, οι εκτιμήσεις για τους απέναντι γείτονες της Μικρασιατικής ακτής. τα ταξίδια –πραγματικά και της φαντασίας–, η αγάπη για τον τόπο όπως αποτυπώνονται στη βιωματική μνήμη και στα ακούσματα…

Οχτώ συν δέκα διηγήματα της Νίτσας Κιάσσου και της Έλσας Χίου συνθέτουν ένα μωσαϊκό ελκυστικών αφηγήσεων, που συγκινούν με την απλότητα και την ειλικρίνεια του καλλιεργημένου λόγου τους.

Το βιβλίο διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία Καλατζή και Γιαννουλόπουλου στην πόλη της Σάμου και Καραστάθη στο Καρλόβασι αντί 12 ευρώ και 10 ευρώ για κατόχους κάρτας «Ηδύλη».

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Για 9η συνεχή χρονιά, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, διοργανώνει το 9ο Summer Island Movie Festival (SIMF), από 20 έως τις 25 Ιουλίου,

Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου
Με την συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Διάφορα
Διάφορα