22/07/2018
21:30

Τόπος Διοργάνωσης

αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

GPS: 37.695163265737, 26.935077980376

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Κώστας Χατζή, ένας από τους ποιο δημοφιλής και αγαπητούς λαϊκούς κιθαρωδούς και τραγουδοποιούς της Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει συναυλία στο αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου το Σάββατο 22 Ιουλίου  και ώρα 21:30.

Ο Κώστας Χατζή, έκανε την πρώτη του εμφάνιση, στο ευρύ κοινό, το 1961 στην μπουάτ της Πλάκας που λεγόταν «Τιπούκειτος». Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο Κώστας Χατζής γινόταν πιο γνωστός και παρουσίαζε και ηχογραφούσε δικά του τραγούδια, που τον ανέδειξαν σταδιακά σε φυσιογνωμία σύγχρονου τροβαδούρου, με ιδιότυπη φωνή και προσωπικό ερμηνευτικό ύφος.

Ο Χατζής τραγουδούσε μπαλάντες που συνήθως περιείχαν θέματα έντονης κοινωνικής κριτικής, εκφράζοντας την φτωχή τάξη της εποχής, γεγονός που το καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου.

Τρία χρόνια αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Έφυγε η αγάπη μου». Πασίγνωστοι συνθέτες της εποχής όπως οι Μάνος Χατζηδάκις, Μίμης Πλέσσας κ.ά. τον ανακάλυψαν και γι’ αυτό του έδωσαν να ερμηνεύσει τραγούδια στα οποία προσδίδει τη δική του φυσιογνωμία.

Η φήμη του Κώστα Χατζή ως τραγουδιστή της ειρήνης έφτασε μέχρι και τον Λευκό Οίκο όπου ο τότε Πρόεδρος, Τζίμι Κάρτερ, τον προσκάλεσε για να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για το έργο του.

  • Συντελεστές

Ενορχήστρωση-διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης,
Συμμετέχουν: Μαρία Αλεξίου, Αντωνία Χατζίδη.

  • Σημεία προπώληση εισιτηρίων 

ΣΑΜΟΣ 
Κέντρο Τύπου “Γιαννουλόπουλος”
Φωτογραφείο “Blow Up”

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
Βιβλιοπωλείο “Καραστάθης”

ΠΥΘΑΓΟΡEΙΟ
Παγωτοπωλείο “Storia Dolce”

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Με την υποστήριξη

Δήμος Σάμου
Φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια

Επάνω
  • Κώστα Χατζής (video clip)

[/lists]

Επάνω

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12,00 €
Γενική είσοδος
στο ταμείο της εισόδου
14,00 €
Κατηγορίες
Μουσική
Μουσική