12/08/2019
19:30

Τόπος Διοργάνωσης

Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου

GPS: 37.7565165105827, 26.974986791610718

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Το μυθιστόρημα “Οδός Ευμολπιδών” της Αδαμαντίνης Κουμιώτου , απο τίς εκδόσεις Ωκεανίδα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Έλενα Χουσνή, εκπαιδευτικός και συγγραφέας ,
Μαρία Πάνου, φιλόλογος,
Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας του βιβλίου Αδαμαντίνης Κουμιώτου

  • Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δυο νέοι άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, λόγω σπουδών, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Είναι άγνωστοι μεταξύ τους, συνδέονται όμως στενά μ’ έναν ξεχωριστό πανεπιστημιακό Δάσκαλο, που φώτισε τα χρόνια των προπτυχιακών τους σπουδών και μένει στη ζωή και των δύο μέχρι σήμερα. Εκτός απ’ την παρόμοια πορεία στον χώρο των Γραμμάτων, οι δύο ήρωες έχουν βιώσει στο παρελθόν πικρές και επώδυνες ιστορίες αγάπης, που κουβαλούν τον ίδιο μεγάλο πόνο, την ανατροπή, την απώλεια. Το σπίτι της οδού Ευμολπιδών, φορτωμένο λόγο και εικόνες, κομμάτια ζωής ιστορικών προσώπων της νεότερης Ελλάδας, θα τους ανοίξει θύρες απρόσμενες στην έμπνευση και στη δημιουργία στον επαγγελματικό τομέα, θ’ ακούσει σημαντικές εξομολογήσεις και θα θεμελιώσει αμοιβαία εμπιστοσύνη, πριν τον ερχομό της αληθινής, κραταιάς αγάπης. Οι κτήτορες του σπιτιού, μαζί με τους “φευγάτους” αγαπημένους ανθρώπους της ηρωίδας, θα γίνουν μια στέρεη, ασφαλής σκέπη της ζωής των δύο νέων, που είναι έτοιμοι κι οι δυο να τη ζήσουν καινούργια, ν’ ανοίξουν πανιά -ονειροπλόοι θαλασσοπόροι- για μια πορεία φωτεινή σε θάλασσα αρυτίδωτη, που τους υπόσχεται το ταξίδι της πιο μεγάλης ευτυχίας.

  • Βιογραφικό του συγγραφέα

Η Αδαμαντίνη Κουμιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Ζει στην Αθήνα. Διδάσκει Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επάνω

 

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Διάφορα
Διάφορα