29/07/2019
19:30

Τόπος Διοργάνωσης

Μουσείο Οίνου στην πόλη της Σάμου

GPS: 37.75005609999999, 26.961632099999974

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Το μυθιστόρημα “Ούτε κι η θάλασσα ξέρει” της Μακής Γιοκαρίνη, απο τίς εκδόσεις Αέναον θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Μουσείο Οίνου στην πόλη της Σάμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σταμάτης Θεοχάρης, Ιατρός Παθολογοανατόμος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,
‘Εφη Χίου Γιαννίκου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,
Συντονισμό συζήτησης Μαργαρίτα Ικαρίου, Δημοσιογράφος & υπεύθυνη μάρκετινγκ ΕΟΣΣ.

  • Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η θάλασσα! Η μεγάλη της αγάπη!
Ίσως να είχε την απάντηση στα τόσα διλήμματα που βασάνιζαν για χρόνια το μυαλό της.
Έπρεπε να ξεκαθαρίσει μέσα της, να υψώσει φράχτες, να σταματήσει να είναι ένα ερωτικό παιχνιδάκι στα χέρια της εφηβικής της αγάπης.
Ο κύριος Μέγας, καθηγητής της στο Λύκειο. Η πρώτη μεγάλη κι ανεκπλήρωτη αγάπη, εμφανίστηκε, ολοκληρώθηκε και κορυφώθηκε στη δεύτερη εφηβεία μιας γυναίκας. Εκεί κοντά στην εμμηνόπαυση.
Και την απογείωσε. Την ολοκλήρωσε. Τη σάρωσε. Τη διέλυσε.
Μα.. ούτε κι θάλασσα ξέρει να της απαντήσει. Εκείνη που πάντα ήταν το καταφύγιό της. Την αφήνει τώρα μόνη να ξεγυμνώσει το μυαλό της και το σώμα της από εκείνον… και να πάρει μια γενναία απόφαση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Το παρελθόν
Η Ιοκάστη
Το παρόν
Επιστροφή στο παρελθόν
Το παρόν
Το μέλλον
Ούτε κι η θάλασσα δεν ξέρει… πια!!!
Αγαπητές/οί Αναγνώστριες/ες

  • Βιογραφικό του συγγραφέα

Η Μακή (Γραμματική) Γιοκαρίνη γεννήθηκε στο ακριτικό νησί της Σάμου. Μέχρι τα 18 χρόνια έμενε εκεί ώσπου ήρθε η ώρα να αποχωριστεί το νησί και τους γονείς της για να σπουδάσει στην Πάτρα.

Η σχολή της, Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων στα ΤΕΙ της Πάτρας δεν ήταν κάτι που τη γέμιζε, ήταν όμως μια λυτρωτική απόδραση στον έξω κόσμο, και ένα άνοιγμα στον χώρο της τέχνης που τόσο αγαπούσε.

Τελειώνοντας τη σχολή της εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια και κάποια χρόνια σαν μεταφράστρια αγγλικών μεταπτυχικών εργασιών. Παντρεύτηκε και είναι μητέρα μιας υπέροχης, όμορφης κόρης και συνάμα δυνατού ανθρώπου. Για πολλά χρόνια αφοσιώθηκε στην ανατροφή της, ενώ παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο της, εξέφραζε τον ψυχισμό της πάνω σε καμβάδες ζωγραφικής.

Βαδίζοντας για το δεύτερο μισό της ζωής, η έκφραση μέσω της ζωγραφικής δεν έμοιαζε αρκετή για να δείξει όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα σε μια γυναίκα στο πέρασμα του χρόνου.

Έτσι ξεκίνησε να εκφράζεται και μέσω μιας προσωπικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, με μικρά πεζοποιήματα.

Και κάπου εκεί, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της, ακούγοντας μια ιστορία από μια φίλη, άρχισε να πλάθει μέσα στο μυαλό της έναν σκελετό να προσθέτει και να φαντάζεται πιθανότητες, που τελικά τυπώθηκαν σε μια ιστορία

Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο, Ούτε κι η θάλασσα ξέρει κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ του εκδοτικού.

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική Είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Διάφορα
Διάφορα