28/07/2020
10:30

Τόπος Διοργάνωσης

Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου

GPS: 37.6889873, 26.940277

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Στα πλαίσια του φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020, προβάλλεται ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με αφηγητή τον καθηγητή Αστροφυσικής Ιωάννη Σειραδάκη. την Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 στις 10:30 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου

Όταν ανακαλύφθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων οι επιστήμονες θεώρησαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη, αυτή του αρχαίου υπολογιστή: Μα είναι ποτέ δυνατόν κάτι τέτοιο;

Στις απορίες των μικρών μας φίλων κάθε ηλικίας θα απαντήσει η κα Μεταλληνού , η οποία θα προβάλλει και ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με αφηγητή τον αείμνηστο καθηγητή Αστροφυσικής Ιωάννη Χίου Σειραδάκη.

Έπειτα, θα ακολουθήσει ηλιακή παρατήρηση με ειδικά ασφαλή γυαλιά για τον Ήλιο στον προαύλιο χώρο.

Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει με σειρά προτεραιότητας για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω COVID.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο :2273061598

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Ηραία – Πυθαγόρεια Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Σάμου

Από το 2006 το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» καταγράφει τη δημιουργική του πορεία, έχοντας κατακτήσει μια ευρύτατη αποδοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς σε Ελληνικά και διεθνή fora και μέσα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Σάμου για να τις παρακολουθήσουν.

At Facebook

Επάνω

 

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν