Εκκίνηση: 11/08/2017
18:00
Λήξη: 11/08/2017
23:59

Τόπος Διοργάνωσης

Παραλιακός δρόμο της πόλης Σάμου

GPS: 37.755820947913, 26.975943837315

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ

Σε μία τριήμερη εκδήλωση (11, 12 & 18 Αυγούστου), σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στον παραλιακό δρόμο της πόλης της Σάμου, θα παρουσιαστούν σημαντικά τοπικά προϊόντα όπως Κρασί, μέλι, ελαιόλαδο, ούζο, λικέρ, βότανα και μυρωδικά, βιολογικά οπωροκηπευτικά, σαλιγκάρια, μαρμελάδες και γλυκά, σάλτσες και είδη οικοτεχνίας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν

  • Αντιπροσωπείας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τον πρόεδρο Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (executive pastry chef) και τον πρ. πρόεδρο Μίλτο Καρούμπα.
  • Ο Σαμιώτης νικητής του Master Chef 2017, Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος θα δημιουργήσει αποκλειστικά για την εκδήλωση ένα νέο πιάτο βασισμένο στα τοπικά προϊόντα των νησιών μας.
  • Ο διακεκριμένος οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης θα παρουσιάσει το «σαμιώτικο μοσχάτο», τον «πράμνειο οίνο» της Ικαρίας και το σαμιώτικο ούζο και λικέρ.
  • Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια γαστρονομικής τηλεοπτικής εκπομπής Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, η οποία θα μιλήσει για τα τοπικά προϊόντα
  • Πρόγραμμα εκδήλωσης 1ης ημέρας

Αφιέρωμα στο κρασί και τα τοπικά προϊόντα.

  • 20.30 Χαιρετισμός και καλωσόρισμα Αντιπεριφερειάρχη
  • 20.40: Γενική παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με ιστορικές αναδρομές από τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου.
  • 21.00: Παρουσίαση του σαμιώτικου και ικαριώτικου κρασιού από τον Άρη Σκλαβενίτη, τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο (sommelier) 2016 σύμφωνα με τον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό οινοχόων για το 2017 στο Bordeaux.
  • 21.15: Γαστρονομική παρουσίαση του κρασιού από τον Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Βαγγέλη Μπιλιμπά, παρουσία του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Αναστάσιο Πρωτοψάλτη και του πρ. Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Μιλτιάδη Καρούμπα – Food Taste.
  • 22.00: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Master Chef 2017 Λάμπρου Βακιάρου μετά τη μεγάλη του επιτυχία. Βράβευσή του από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και δημιουργία πιάτου με τοπικά προϊόντα αφιερωμένο στη Σάμο.

* Όλες οι παρουσιάσεις θα μεταφράζονται στα αγγλικά και τα γερμανικά.
* Τα περίπτερα των παραγωγών θα είναι ανοικτά από τις 18.00 εως τις 24.00 και θα έχουν δικαίωμα πώλησης των προϊόντων.
* Θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις από κάποιους παραγωγούς.

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-ΠΕ Σάμου

σε συνεργασία με
Επιμελητήριο Σάμου,
Εμπορικό Σύλλογο Σάμου,
& το Chef’s Club

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδο
Δωρεάν