27/07/2020
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, & Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη

GPS: 37.689412638606, 26.940475193393

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Στα πλαίσια του φεστιβάλ ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020, διοργανώνεται παρουσίαση – συζήτηση των σπουδαιότερων παρατηρήσεων από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο μας έχει προσφέρει, από την στιγμή που μπήκε σε τροχιά μέχρι σήμερα. Με την αστροφυσικό Φιόρη Αναστασία Μεταλλινού υπεύθυνη στον τομέα «Διάχυση της Επιστήμης» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 στις 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου (και όχι στο Νέο Δημαρχιακό μέγαρο που αρχικά είχε προγραμματιστεί)

Μα τι είναι αυτό το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble που όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό και τις σπουδαίες παρατηρήσεις που μας προσφέρει 30 χρόνια τώρα, από τη στιγμή που μπήκε σε τροχιά;

Η κα Μεταλληνού θα παρουσιάσει σε παιδιά κάθε ηλικίας εικόνες και video μακρινών ουρανίων αντικειμένων, αλλά και των σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, όπως το Χαμπλ έχει καταγράψει.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού δια γυμνού οφθαλμού από το Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη.

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Ηραία – Πυθαγόρεια Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Σάμου

Από το 2006 το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» καταγράφει τη δημιουργική του πορεία, έχοντας κατακτήσει μια ευρύτατη αποδοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς σε Ελληνικά και διεθνή fora και μέσα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Σάμου για να τις παρακολουθήσουν.

At Facebook

Επάνω

 

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν