13/07/2019
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

στην Αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου Doryssa στο Πυθαγόρειο

GPS: 37.689934430444, 26.928665542328

  • Περιγραφή εκδήλωσης

To Schwarz Foundation σας προσκαλεί το Σάββατο 13 Ιουλίου, ώρα 20:30 στην Συναυλία Παλαιάς Μουσικής Il Viaggio d’Orfeo στην Αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου Doryssa Seaside Resort.

Σε συνέχεια της περσινής πρώτης θερινής ακαδημίας στη Σάμο, μια μοναδική συναυλία με όργανα της εποχής.

Θέμα της συναυλίας είναι η μουσική και η ποίηση γύρω από τον μύθο του Ορφέα, από τον Poliziano μέχρι τον Modeverdi.

Το φωνητικό/οργανικό σύνολο αποτελείται από τους σπουδαστές της θερινής Ακαδημίας και από μια διεθνή ομάδα μουσικών από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία κ.α.

Είσοδος Ελεύθερη

Θερινή Ακαδημία

Για δευτέρη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Σάμο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz​, η λειτουργία της Θερινής Ακαδημίας, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας δυο ιστορικών Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων: της Ανώτατης Σχολής Μουσικής της Γενεύης – Haute école de musique de Genève – HEM και του Ωδείου Αθηνών – Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire.

Η φετινή ακαδημία εστιάζει στη μουσική και στην ποίηση από τον πρώτο Ορφέα του Πολιτιανού (στα τέλη του 15ου αιώνα) μέχρι τον Ορφέα του Μοντεβέρντι (1607). Οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν φωνητικά και οργανικά έργα του σχετικού ρεπερτορίου ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί ο μύθος του Ορφέα και η μεταφορά του στη μουσική φιλολογία της εποχής. Αφορά τραγουδιστές και μουσικούς σπουδαστές παλαιών οργάνων (μπαρόκ βιολί, μπαρόκ τσέλο, βιόλα ντα γκάμπα, λαούτο, φλάουτο με ράμφος κ.α.) του Ωδείου Αθηνών και του Ανώτατου Ωδείου της Γενεύης αλλά και νέους επαγγελματίες.

Διδάσκουν:
Francis Biggi – Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Γενεύης
Menelaos-Dimitris Kountouras – Ωδείο Αθηνών

  • οργανωτής εκδήλωσης


Επάνω

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Μουσική
Μουσική