19/08/2018
19:30

Τόπος Διοργάνωσης

Στις όχθες του Ίμβρασου ποταμού και στην πλατεία του Ηραίου

GPS: 37.665626642846, 26.884951572866

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής με θεατρικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα με την συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ομάδων χορού και θεατρικών σχημάτων , στις όχθες του Ίμβρασου ποταμού

Συμμετέχουν: Η ομάδα μελέτης ΑρχαίωνΕλληνικών Χορών Φιλομήλα της Κωνσταντίνας Βήχου με την παράσταση «Το ξύπνημα tων αγαλμάτων», η ομάδα Χορού Μνήμοσύνη της Σοφίας Ματζάκου με τις παραστάσεις «Το αστέρι του Πυθαγόρα» και «Ενθύμηση», το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου, σε διδασκαλία της Έλενας Λιναρδάκη. Τραγουδούν: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Βασιλικη Παππαγεωργιου Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, .Απαγγέλει η Τινα Αλεξοπουλου

Ακολουθεί η συναυλία στην πλατεία Ηραίου με τίτλο «Στο Φωτεινό τόξο της Ανατολής»
Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη – Σάμος
Μουσικός περίπατος με μελωδίες που παρακινούν τη χαρά της ψυχής. Άσματα και οργανικοί σκοποί, μέσα από το ελληνικό φως της λόγιας και λαϊκής δημιουργίας του πολιτισμικού τόξου της Ανατολής : Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης, Σάμου.
Με την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Εμμέλεια», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Τσεκούρα .

Επάνω
  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Ηραία – Πυθαγόρεια Φεστιβάλ του Δήμου Σάμου

Από το 2006 το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» καταγράφει τη δημιουργική του πορεία, έχοντας κατακτήσει μια ευρύτατη αποδοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς σε Ελληνικά και διεθνή fora και  μέσα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Σάμου για να τις παρακολουθήσουν.

At Facebook

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν