03/08/2020
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

GPS: 37.6953485, 26.934992

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Κλείσιμο

Η ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΜΑΤΑΙΏΘΗΚΕ – Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις του Ηραία Πυθαγόρεια 2020, λόγο Covid-19

Στα πλαίσια του φεστιβάλ “Ηραία Πυθαγόρεια 2020“,ο Γιώργος Κιμούλης  παρουσιάζει την παράσταση «Το Παγκάκι», του Αλεξάντερ Γκέλμαν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30 στο Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το «Παγκάκι» γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Πληροφορίες κρατήσεις 6933413060

  • Περιγραφή υπόθεσης

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

  • Συντελεστές

Συγγραφέας: Αλεξάντερ Γκέλμαν
Μετάφραση: Νίκος Καμτσής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά: Γιώργος Κιμούλης
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Βοηθός Σκηνοθετη: Στάθης Παναγιωτίδης
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη
  • Προπώληση εισιτηρίων

Καρλόβασι Βιβλιοπωλείο Καραστάθης 2273032378
Πυθαγόρειο Παγωτοπωλείο Storia Dolce 2273061711

Επάνω
  • Διοργανωτές εκδήλωσης

Ηραία – Πυθαγόρεια Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Σάμου

Από το 2006 το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» καταγράφει τη δημιουργική του πορεία, έχοντας κατακτήσει μια ευρύτατη αποδοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς σε Ελληνικά και διεθνή fora και μέσα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Σάμου για να τις παρακολουθήσουν.

At Facebook

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
16,00 €
Φοιτητές, Ανέργους
12,00 €