03/08/2017
20:00

Τόπος Διοργάνωσης

Χατζηγιάννειο (Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου) Καρλόβασι

GPS: 37.792100231385, 26.703150817193

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος “Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα” της εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέως Έλενας Χουσνή που ζει στην Σάμο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ερη Ρίτσου και η Φλώρα Τζεβρένη και συντονιστής της συζήτησης ο Μιχάλης Σβαρνιάς.

  • Λόγια του συγγραφέα

Κι έφτασε (περίπου) η ώρα “Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα” να ξεκινήσει και επισήμως το ταξίδι του. Πρώτος σταθμός όπως πάντα η Σάμος, με δύο “υποσταθμούς” στο Καρλόβασι και στο Βαθύ. Είναι γνήσιο Σαμιωτάκι, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο όμορφο νησί μας. Δικαιωματικά καμαρώνει για την καταγωγή του. Μακάρι το ταξίδι του να είναι ούριο και μακρύ, αλλά αυτό πλέον δεν εξαρτάται από μένα. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι θέλει να στείλει ένα μικρό μήνυμα: Ότι ναι μπορεί κανείς να μην νιώθει “αποκλεισμένος” δημιουργικά στους μικρούς αγαπημένους τόπους, όπως η Σάμος. Αντιθέτως… Καλό του ταξίδι λοιπόν…. Είναι κι αυτός ένας αποχαιρετισμός αλλά γλυκός!

Έλενα Χουσνή 

  • Είπαν για το Βιβλίο

Μια γροθιά στο στομάχι δίνει η Έλενα Χουσνή με το βιβλίο της «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα». Μα όπου υπάρχει απελπισία, υπάρχει και ελπίδα. Δυνατή, υπαρκτή, σχεδόν καθημερινή ιστορία που μας αφήνει άφωνους. Ευτυχώς.

Τιτίνα Δανέλλη

Παράλληλες ιστορίες που σταδιακά συγκλίνουν και γίνονται ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με φόντο τον αδυσώπητο ζοφερό κόσμο της εκμετάλλευσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Ένα κόσμο γεμάτο σκοτεινά κι επικίνδυνα μυστικά. Η Έλενα Χουσνή, με το τρίτο της βιβλίο, δείχνει να καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στον χώρο του κοινωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος, αναδεικνύοντας το θέμα με την απαιτούμενη ισορροπία σκληρότητας και ευαισθησίας.

Γρηγόρης Αζαριάδης

Διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα, ως λέξεις – έννοιες μιας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, θίγονται με τρόπο γλαφυρό και διακριτικό στο βιβλίο της Έλενας Χουσνή. Στο «Παιδί με τη ριγέ μπλούζα» ξετυλίγεται η πλοκή μιας σκοτεινής υπόθεσης, πτυχές της οποίας ακουμπούν στη νέα τεχνολογική τάξη πραγμάτων.

Γιώργος Παπαπροδρόμου, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • Βιογραφικό του συγγραφέα

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Σάμου, και σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου.

Το 2012 το μυθιστόρημά της της Άλικο σαν το… Αίμα έλαβε το Α ́ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α ́ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ ́ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο Στα άδυτα… των δυτών από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική Είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Διάφορα
Διάφορα