26/07/2019
21:00

Τόπος Διοργάνωσης

πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο

GPS: 37.690596831666, 26.942623257672

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος” Θα προβάλει δωρεάν την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Φερδινάρδος”, την  Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 21:00, στην πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος” Θα προσφέρει δωρεάν pop corn στους θεατές

Είσοδος Ελεύθερη

  • Υπόθεση ταινίας

Ο Φερδινάνδος είναι ένας γιγαντόσωμος, αλλά καλόκαρδος ταύρος, ο οποίος παρεξηγείται ως ανήμερο θηρίο, συλλαμβάνεται και αποστέλλεται σε μια ειδική φάρμα, απ’ όπου θα καταλήξει είτε στην αρένα των ταυρομαχιών είτε στον χασάπη.

Αστεία, ζωηρή και διδακτική μεταφορά ενός διάσημου παιδικού βιβλίου από τον σκηνοθέτη των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο».

Γραμμένο το 1936 από τον Μάνρο Λιφ και εικονογραφημένο από τον Ρόμπερτ Λόουσον, το «Story of Ferdinand» έμελλε να γίνει με τα χρόνια ένα από τα διασημότερα παιδικά βιβλία, αγαπημένο του Τόμας Μαν και του Γκάντι­. Το 1938 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ το μετέτρεψε σε επτάλεπτο καρτούν και κέρδισε το αντίστοιχο Όσκαρ χάρη σε ένα σπιρτόζικο συνδυασμό χιούμορ, συναισθηματισμού και διαχρονικών πασιφιστικών μηνυμάτων, τα οποία προπαγανδίζει αποτελεσματικά το πρωτότυπο υλικό: η ιστορία του γιγα­ντόσωμου αλλά καλόκαρδου ταύρου Φερδινάνδου, ο οποίος παρεξηγείται ως ανήμερο θηρίο, συλλαμβάνεται και αποστέλλεται σε μια ειδική φάρμα, απ’ όπου θα καταλήξει είτε στην αρένα των ταυρομαχιών είτε στον χασάπη.

Υποδειγματικός αφηγητής animated κωμικών περιπετειών­ («Η Εποχή των Παγετώνων», Ρίο»), ο Κάρλος Σαλντάνα έχει στα χέρια του ένα καλοζυγισμένο σενάριο, το οποίο εμπλουτίζει με γραφικούς χαρακτήρες (κορυφαία η κατσίκα-κόουτς Λούπε) και χαριτωμένα ενσταντανέ το βασικό στόρι του Λιφ. Έτσι το αστείο ισορροπεί με το δράμα, ο Φερδινάνδος γίνεται ένας αξιολάτρευτος ήρωας για το παιδικό κοινό και ο καθένας προβάλλει την αλληγορία που του ταιριάζει­ πάνω στο φιλειρηνικό πρότυπο­ τού… αντιρρησία συνείδησης ταύρου.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 106΄

Επάνω
  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Σινεμά
Σινεμά