28/08/2019
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

αμφιθέατρο του Αϊ-Γιαννάκη Βαθύ Σάμου

GPS: 37.7478652, 26.9847641

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος “Καπετάν Λαχανάς”, διοργανώνει την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ, στο αμφιθέατρο του Αϊ-Γιαννάκη, μια ξεχωριστή βραδιά με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής “Χοροσταλίτες

Οι “Χοροσταλίτες” διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια βάζοντας τη δική τους υπογραφή και δημιουργούν δικές τους συνθέσεις, στίχους και μουσική πάνω στο παραδοσιακό μας ηχόχρωμα.

  •  Λίγα λόγια για το σχήμα “Χοροσταλίτες”

Οι Χοροσταλίτες δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη με σκοπό να συνοδεύουν το χορευτικό του Πανικάριου Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος» στις χορευτικές αλλά και μουσικές του εκδηλώσεις. Ο χώρος του Πανικάριου Συλλόγου αποτελεί και την έδρα των Χοροσταλιτών μέχρι και σήμερα. Η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική αλλά και η δυνατότητα, λόγω της ποικιλίας των μουσικών τους οργάνων που παίζουν, απλώθηκε από την Ικαρία σε όλη την Ελλάδα αγκαλιάζοντας μουσικά τους τόπους μας. Ξεκινώντας όμως από την Ικαρία πήραν και το όνομά τους από το ικαριώτικο ρήμα «χοροσταλίζω» που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα, γλεντάω όλο το βράδυ και σκοπός τους είναι να κάνουν τον κόσμο να χοροσταλίζει μαζί τους.

Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια, από διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας, βάζοντας τη δική τους υπογραφή προσπαθώντας να διατηρούν πολλά από αυτά που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Πάνω στο παραδοσιακό μας ηχόχρωμα δημιουργούν δικές τους συνθέσεις, στίχους και μουσική, δηλαδή κάνουν τα δικά τους νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια.

Το μουσικό τους ταξίδι πέρα από την παραδοσιακή μουσική απλώνει τις νότες του και σε μεγάλους σύνθετες, στιχουργούς και ερμηνευτές, του λαϊκού, ρεμπέτικου και έντεχνου ρεπερτορίου με τραγούδια που σφράγισαν το ελληνικό πεντάγραμμο.

Περισσότερα >>

  •  Τα μέλη του σχήματος

Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι,
Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, την τρομπέτα, το μπουζούκι, τα κρουστά και το τραγούδι,
Μανώλη Χριστοδούλου στο κανονάκι,
Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι
Αλέξανδρο Τσίτο στην κιθάρα και το λαούτο.
Ηλίας Μαυρίκης στο λαούτο, το μπουζούκι και την κιθάρα

  •  Video

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
για αγορά εισιτηρίου μέχρι και 20/8/2019. Προπώληση : Σάμος Κατάστημα Τάσου Σαραντίδη Καρλόβασι Βιβλιοπωλείο Spirit - Η προπώληση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 12/08/2019
8,00 €
Γενική είσοδος
για αγορά εισιτηρίου απο 21 έως 28/8/2019. Προπώληση : Σάμος Κατάστημα Τάσου Σαραντίδη Καρλόβασι Βιβλιοπωλείο Spirit
10,00 €
Γενική είσοδος γιά παιδιά
5,00 €
Κατηγορίες
Μουσική
Μουσική