31/07/2020
21:00

Τόπος Διοργάνωσης

Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

GPS: 37.6953485, 26.934992

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Στα πλαίσια του φεστιβάλ “Ηραία Πυθαγόρεια 2020“,ο θίασος μαγικές σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζουν την παιδική μουσική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη  την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου.

Οι μαγικές σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης, μιλούν για την επείγουσα, πια, ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση και για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης μαζί με επτά σπουδαίους καλλιτέχνες επί σκηνής φτιάχνουν για τα παιδιά μια παράσταση – ταξίδι.

Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας, στην κρυφή μας ελευθερία, εκεί που το άγγιγμα και η αγκαλιά φτιάχνουν κόσμους, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου, του Αριστοφάνη.

Καθώς το έργο έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας, ο Δημήτρης Αδάμης, συστήνει στα παιδιά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Τραγούδια της παράδοσής μας για τα πουλιά. Από τη Θράκη ως την Κρήτη, κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα. Υπέροχα τραγούδια, που μαζί με τους ηθοποιούς, θα ερμηνεύει για χάρη των παιδιών, ζωντανά στη σκηνή, ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι.

  • Περιγραφή υπόθεσης

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών, στα σύννεφα, εκεί, μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά – Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο. Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους, ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών. Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η Πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Στο τέλος όμως καταφέρνουν Πουλιά και Άνθρωποι, μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία.

 

  • Συντελεστές

Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Απόδοση στα Νέα Ελληνικά: Δόμνα Ζαφειροπούλου
Σκηνικό: Παναγιώτης Κουλουράς
Κοστούμια: μαγικές σβούρες
Kίνηση: Φωτεινή Σταματελοπούλου
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Ειδικές Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
Βοηθός σκηνοθέτη: Τόνια Πουρκού

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Βοϊδήλος , Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη , Τάσος Ράπτης , Κωνσταντίνος Τσονόπουλος , Μαριλίζα Χρονέα   .   και ο Βασίλης Γισδάκης ζωντανά στη σκηνή.

  • Προπώληση εισιτηρίων

Σάμος Κέντρο Τύπου Γιανουλόπουλος & Blow Up
Καρλόβασι Βιβλιοπωλείο Καραστάθης
Πυθαγόρειο Παγωτοπωλείο Storia Dolce

Επάνω
  • Διοργανωτές εκδήλωσης

Ηραία – Πυθαγόρεια Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Σάμου

Από το 2006 το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» καταγράφει τη δημιουργική του πορεία, έχοντας κατακτήσει μια ευρύτατη αποδοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς σε Ελληνικά και διεθνή fora και μέσα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Σάμου για να τις παρακολουθήσουν.

At Facebook

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Προπώληση Εισιτηρίων
Προπώληση στην Σάμος Κέντρο Τύπου Γιανουλόπουλος & Blow Up, στο Καρλόβασι Βιβλιοπωλείο Καραστάθης στο Πυθαγόρειο Παγωτοπωλείο Storia Dolce
10,00 €
Στο Ταμείο του θεάτρου
12,00 €