09/08/2019
21:00

Τόπος Διοργάνωσης

ireon samos

GPS: 37.666078247732, 26.883575081754

 • Περιγραφή εκδήλωσης

Συναυλία με τους Γιάννης Χαρούλης & Σβούρες

Την ημέρα της συναυλίας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς το Ηραίων τις ακόλουθες ώρες:
από την Σάμο 19:45
από Καρλόβασι 19:00
από το Πυθαγόρειο 20:10

από Κοκκάρι 19:30

 • Γιάννης Χαρούλης
  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Έξω Λακώνια του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 6 ετών, οπότε και ο πατέρας του, γλύπτης στο επάγγελμα, του έδειξε να παίζει μαντολίνο. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του λαούτο και ξεκίνησε τη μελέτη της παραδοσιακής μουσικής της ιδιαίτερης πατρίδας του. Από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως οργανοπαίκτης σε πανηγύρια.
  Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη στο Θέατρο του Λυκαβηττού το καλοκαίρι του 2002. Έτσι θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Κόσμε χρυσέ» και «Οι πόνοι της Παναγιάς», σε μια πολύ συγκινητική και φορτισμένη βραδιά.
  Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Γύρω μου και εντός» κυκλοφορεί το 2003 με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη .Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφορεί ο «Χειμωνανθός», ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος, σε παραγωγή του Μάνου Ξυδούς. Πρόκειται για μια συλλογή εξαιρετικών τραγουδιών, φτιαγμένων με πρωτογενή υλικά, για ένα album το οποίο συζητήθηκε και αγαπήθηκε πολύ. To Μάιο του 2012 κυκλοφορεί ο δίσκος «Μαγγανείες» σε στίχους και μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Το CD περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια (εννέα καινούρια και τρία σε επανεκτέλεση).
  Ο Γιάννης Χαρούλης δεν εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, αλλά πειραματίζεται, και έχοντας γαλουχηθεί με την κρητική μουσική, πετυχαίνει με θαυμαστό τρόπο το πάντρεμα της παράδοσης με νέους μοντέρνους ήχους. Σε κάθε εμφάνισή του επικρατεί έντονος ενθουσιασμός. Δημιουργεί μια απόλυτα φιλική και οικεία ατμόσφαιρα με τη νεανική φρεσκάδα και τον αυθορμητισμό που τους διακατέχει, αλλά και με την ανάλογη σοβαρότητα. Η ώριμη και γεμάτη ένταση και πάθος φωνή του Γιάννη Χαρούλη, του δίνει την ικανότητα να μεταμορφώνεται με τρόπο μαγικό και να γίνεται ένα με κάθε τραγούδι που ερμηνεύει, αποκαλύπτοντας έτσι τα νοήματα που κρύβονται πίσω από τις λέξεις των στίχων. Έχοντας στο πλευρό του σύμμαχο και συνοδοιπόρο το χάρισμα με το οποίο τον προίκισε ο Θεός, μας καλεί σε ένα ταξίδι σε χρόνους περασμένους και κόσμους γεμάτους συναισθήματα και συγκινήσεις.
  Μουσικοί
  Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα
  Μιχάλης Καλκάνης/ Κοντραμπάσο
  Βασίλης Μπαχαρίδης/ Κρουστά
  Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά
  Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ Ηλεκτρική Κιθάρα
  Πάνος Τόλιος /Κρουστά
  MarkNieuwenhuis/ Τρομπέτα
  ΤΕΧΝΙΚΟΙ
  Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου
  Μαρία Βενετάκη/ Σχεδιασμός Φωτισμού
  Καλλιτεχνική επιμέλεια: AFTOFOTO
 
 • Zβούρες
  Οι Ζβούρες ξεκίνησαν τη μουσική τους αναζήτηση τον Δεκέμβρη του 15 στη Σάμο, ως ανάγκη και ώς έκφραση εναντίωσης στην αδράνεια της κρίσης. Δουλεύουν πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις με αναφορά τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε rock μουσικές φόρμες.
  Μουσικοί
  Διαμαντής Αντωνακάκης/Τραγούδι
  Νικόλας Κρόκος / Κιθάρα
  Λουκάς Τζόγιας / Μπάσο
  Κώστας Λέφας / Κρουστά
  Γιώργος Παππάς / Ούτι

 • Γιάννης Χαρούλης (video clip)

 • Σημεία προπώληση εισιτηρίων

Ηραίων : KAVA GAIA, δεBAR, VARKA CAFE BAR
Σάμος : Βιβλιοπωλείο ΚΥΚΛΟΣ
Καρλόβασι : PLAISIR COFFEES
Πυθαγόρειο : ESPERIDES RESTAURANT, REGINA TRAVEL
Χώρα : AELIA

 • Διοργανωτής εκδήλωσης

 • Ireon Music Festival
  Από το 2003 διοργανώνεται κάθε χρόνο το Ireon Music Festival, με μεγάλη επιτυχία. Η συνταγή της επιτυχίας,ο εθελοντισμός , η αγάπη για καλή μουσική και η αγάπη για το τόπο μας. Ένα απίθανο μουσικό τριήμερο σας περιμένει και το Ηραίον της Σάμου είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί .
 • επίσημη ιστοσελίδα web site
 • Facebook
Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος γι' αυτή την συναυλία
αγορά εισιτηρίου μέχρι και 25/7
10,00 €
Γενική είσοδος για όλες ημέρες (3) του Festival
αγορά εισιτηρίου μέχρι και 25/7
22,00 €
Γενική είσοδος γι' αυτή την συναυλία
αγορά εισιτηρίου από 26/7 μέχρι 7/8
12,00 €
Γενική είσοδος για όλες ημέρες (3) του Festival
αγορά εισιτηρίου από 26/7 μέχρι 7/8
25,00 €