13/08/2019
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

Αρχαίο Θέατρο Πυθαγόρειου

GPS: 37.694779705326, 26.935796662704

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Το Ίδρυμα Schwarz, στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών του Σάμου, σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά με Cuarteto SolTango. Μουσική από την χρυσή εποχή του Tango από τον Aníbal Troilo, τον Juan D’Arienzo, τον Lucio Demare, τον Osvaldo Pugliese, τον Horacio Salgán και τον ot

  • Martin Klett, πιάνο
  • Karel Bredenhorst,τσέλο
  • Thomas Reif, βιολί
  • Andreas Rokseth, bandoneon
Η Lydia Teuscher γεννήθηκε στο Freiburg της Γερμανίας και σπούδασε στο Welsh College of Music and Drama και στο Hochschule für Musik στο Mannheim. Από την ίδρυσή του το 2008, το Κουαρτέτο έχει προσκληθεί να παίζει σε σημαντικές κλασσικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Σλέσβιχ-Χολστάιν, στην Heidelberg Spring, το Grachtenfestival του Άμστερνταμ και στο Bayerischer Rundfunk studio. Η αυξανόμενη δισκογραφία (Tango Extreme – 2008, Cristal – 2015) έχει γίνει αποδεκτή θερμότατα από την κλασσική αγορά και τη διεθνή σκηνή του τάνγκο. Κριτικές και συνεντεύξεις έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων σε περιοδικά Rondo, The Strad και Tangodanza.
Το συγκρότημα εκτελεί συνθέσεις του ιδρυτή Martin Klett, ο οποίος έχει κάνει solo διεθμή καριέρα ως πιανίστας με πολλά διεθνή βραβεία. Ο Ολλανδός βιολοντσέλος Karel Bredenhorst, επίσης ιδρυτικό μέλος, φέρνει την εμπειρία του ως ένας ευέλικτος μουσικός δωματίου και από πειραματικά έργα crossover. Ο βιολιστής Thomas Reif διορίστηκε συντονιστής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στην ηλικία των 26 ετών και βραβεύτηκε με διάφορα διεθνή βραβεία. Ο Νορβηγός Αντρέας Ρότσσεθ, για το bandoneon, αποφοίτησε ως ο καλύτερος bandoneonist στην ιστορία του Πανεπιστημίου Codarts στο Ρότερνταμ. Έχει ενθουσιάσει το κοινό στο Buenos Aires Festival y Mundial.

  • Οργανωτής εκδήλωσης

Από τις 7 Αυγούστου έως τις 13 Αυγούστου συναντιούνται στο νησί του Αιγαίου διεθνώς γνωστοί καλλιτέχνες και νεαρά ανερχόμενα αστέρια από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα για να πραγματοποιήσουν οκτώ συναυλίες υπαίθρου στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου . Παράλληλα με τους καλλιτέχνες, το κοινό καλείται να εμπνευστεί από την ελαφρότητα του ελληνικού καλοκαιριού, την ιστορική σημασία της θέσης και την ομορφιά της μουσικής. Το ρεπερτόριο κυμαίνεται από τα ευρωπαϊκά κλασικά του 18ου και του 19ου αιώνα μέχρι την ιταλική μπαρόκ μουσική, τις σύγχρονες μουσικές δημιουργίες με τους παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου.

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
5.00 €
Παιδιά, Φοιτητές, Ανέργους
Δωρεάν