11/08/2019
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

Αρχαίο Θέατρο Πυθαγόρειου

GPS: 37.694813663339, 26.935785933868

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Το Ίδρυμα Schwarz σας προσκαλεί στο 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών του Σάμου, σε μια μουσική βραδιά με τίτλο «Αρμονία των Εθνών» με την ομάδα των Ex Silentio στην Μπαρόκ συναυλία μουσικής δωματίου, συμπεριλαμβανομένων των έργων των Telemann, Vivaldi και Corelli.

Οι Ex Silentio ιδρύθηκαν το 2001 από τους Δημήτρη Κουντουρά και Μάρκελο Χρυσικόπουλο. Μεταβαλλόμενο από δύο έως επτά μουσικούς, το συγκρότημα διαθέτει ενα μεσαιωνικό, αναγεννησιακό και μπαρόκ ρεπερτόριο, ενώ παράλληλα παρέχει σύγχρονα μουσικά έργα, τα οποία συνδέονται συχνά με την πρώιμη μουσική. Οι Ex Silentio είναι ένα από τα λίγα ελληνικά συγκροτήματα που ασχολούνται με την πρακτική της πρώιμης μουσικής και των ιστορικών επιδόσεων και έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστρία κλπ. Το συγκρότημα συνεργάζεται τακτικά με την mezzo soprano Theodora Baka και τον τενόρο Νίκο Σπανό.

  • Ex Silentio video clip

  • Οργανωτής εκδήλωσης

Από τις 7 Αυγούστου έως τις 13 Αυγούστου συναντιούνται στο νησί του Αιγαίου διεθνώς γνωστοί καλλιτέχνες και νεαρά ανερχόμενα αστέρια από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα για να πραγματοποιήσουν οκτώ συναυλίες υπαίθρου στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου . Παράλληλα με τους καλλιτέχνες, το κοινό καλείται να εμπνευστεί από την ελαφρότητα του ελληνικού καλοκαιριού, την ιστορική σημασία της θέσης και την ομορφιά της μουσικής. Το ρεπερτόριο κυμαίνεται από τα ευρωπαϊκά κλασικά του 18ου και του 19ου αιώνα μέχρι την ιταλική μπαρόκ μουσική, τις σύγχρονες μουσικές δημιουργίες με τους παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου.

Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
5,00 €
Παιδιά, Φοιτητές, Ανέργους
Δωρεάν