19/01/2019
19:00

Τόπος Διοργάνωσης

στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι

GPS: 37.7919781, 26.703134999999975

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Η Φωτογραφική Ομάδα Κοντακαιίκων Σάμου «Φωτόνησος» φιλοξενεί τον φωτογράφο και Καθηγητή Φωτογραφίας Άλεξ Παπαϊωάννου.

Ο Άλεξ Παπαϊωάννου θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Τάσεις και ρεύματα που επηρέασαν τη φωτογραφική τέχνη» και θα παρουσιάσει στο κοινό το φωτογραφικό του έργο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, στις 7 μ.μ..
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πριν από την κεντρική εκδήλωση, από τις 6 μ.μ., ο Άλεξ Παπαϊωάννου θα βρίσκεται στον χώρο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να δει και να συζητήσει τη δουλειά φωτογράφων του νησιού που επιθυμούν να τη μοιραστούν μαζί του.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, από τα νεανικά του όμως χρόνια έζησε, σπούδασε και εργάστηκε στη Σουηδία.

Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία, Φωτογραφία, Πληροφορική και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Uppsala και Οπτική Επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών Konstfack της Στοκχόλμης.

Δίδαξε Φωτογραφία, Πληροφορική και Ψηφιακά Μέσα επί σειρά ετών σε τμήματα των παραπάνω Πανεπιστημίων και σε ιδιωτικέs σχολές.

Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες, φωτογραφικά σεμινάρια και workshops στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φωτογραφικά δρώμενα στη Στοκχόλμη, Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντιπροσωπεύεται με έργα του από την ατομική του έκθεση, ”Sandbilder 1992” στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Konstmuseum της Uppsala.

Από το καλοκαίρι του 2017 ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα.

Πρόσφατα παρουσίασε την ατομική του έκθεση ”Ξεχασμένα αρνητικά 1978-1988” στην Αθήνα, μία συλλογή απεικονίσεων από αναλογικά αρνητικά σε συνδυασμό με μικτά ψηφιακά μέσα, που ανατρέχουν σε αυτοπροσωπογραφίες, συναισθήματα, θέματα καθημερινότητας και αυτοκριτικής.

website : http://papaioannou.net/

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Δωρεάν
Κατηγορίες
Εκθέσεις
Εκθέσεις