Εκκίνηση: 27/08/2020
19:00
Λήξη: 27/08/2020
23:00

Τόπος Διοργάνωσης

αύλειο χώρο της εκκλησίας Κοίμησης της Θεοτόκου, στα Κοντακαίικα

GPS: 37.8020793, 26.7450953

  • Περιγραφή εκδήλωσης

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου Ανατολικό Άκρο, το φωτογραφικό τμήμα «Φωτόνησος» στο διάστημα 21 – 27 Αυγούστου 2020 (ώρα αναμένετε), στον αύλειο χώρο της εκκλησίας Κοίμησης της Θεοτόκου, στα Κοντακαίικα. θα παρουσιάσει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Χειμώνας ή σαν να ήταν», όπου πραγματεύεται το αίσθημα μοναξιάς και εγκατάλειψης των κατοίκων του ακριτικού νησιού, που νοιώθουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων πολύ μακριά από τους ίδιους.

Είσοδος Ελευθερη

φωτογραφία παρουσίασης: Ιάσονας Κοκκινάκης

Περισσότερες πληροφορίες στο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου Ανατολικό Άκρο

  • Λίγα λόγια για το φωτογραφικό τμήμα «Φωτόνησος»

Το φωτογραφικό τμήμα της Φωτονήσου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 στους κόλπους του Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρας Κοντακαιίκων,  ως «Φωτογραφική Ομάδα Κοντακαιίκων Φωτόνησος».

Η Φωτόνησος υπήρξε η πρώτη φωτογραφική ομάδα που δραστηριοποιήθηκε σε χωριό της Ελλάδας και μέχρι σήμερα έχει επιδείξει έναν εξωστρεφή χαρακτήρα συνεργαζόμενη με το Ίδρυμα Schwarz (Schwarz Foundation), τον Δήμο Σάμου, τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας (Medphoto Festival), φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων “Φάρος” και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις πολιτισμού στο νησί της Σάμου.

Από το 2019, αποτελεί πλέον το φωτογραφικό τμήμα της Α.Μ.Κ.Ε. Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού.

  • Διοργανωτής εκδήλωσης

To Ανατολικό Άκρο – Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου απο το 2020, έχει ως κύριους στόχους να φέρει το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του νησιού σε ευρύτερη επαφή με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό καθώς και την ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί της Σάμου. Την πρωτοβουλία και ευθύνη του εγχειρήματος έχει αναλάβει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Φωτόνησος Τεχνών και Πολιτισμού Α.Μ.Κ.Ε». Η «Φωτόνησος Τεχνών και Πολιτισμού Α.Μ.Κ.Ε» συστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, και αποτελεί προϊόν της συνένωσης της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτόνησος» (2014) και της ομάδας Ιδεόδεντρο Τεχνών & Πολιτισμού (2018),
Το Φεστιβάλ Ανατολικό Άκρο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Σάμου. Για την πραγματοποίησή του συνεργάζονται 5 Κοινότητες της Σάμου:
Καρλοβασίου
Κοντακαιίκων
Μαραθοκάμπου
Λέκκας
Υδρούσσας και 9 σύλλογοι:
Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρας Κοντακαιίκων, Πολιτιστικό τμήμα
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Υδρούσσας «Άγιος Αθανάσιος»
Κινηματογραφική Λέσχη «Ίριδα»
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Σύλλογος Λέκκας «Η Ανθεμούσα»
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μαραθοκάμπου
Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβασίου
Σύλλογος Γονέων και Kηδεμόνων Δημ. Σχολ. Κοντακαιίκων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολ. Καρλοβασίου
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος “Η Ρίβα”
Επάνω
Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
Περισσότερες πληροφορίες για την ώρα της εκδήλωσης στο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου, Ανατολικό Άκρο
Δωρεάν