07/08/2017
20:30

Τόπος Διοργάνωσης

Αρχαίο Θέατρο Σάμου

GPS: 37.695188582979, 26.934957504272

  • Περιγραφή εκδήλωσης 

Ισπανικά τραγούδια (Federico Garcia Lorca, Manuel De Falla …), παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, μουσική Sephardic και συνθέσεις των Al’mira


  • Σχετικά με τους Al’Mira

Αποτελείτε από ::
Daphne Souvatzi (Gesang)
Raphael Derderyan (κρουστά)
François Aria (Φλαμένκο – Κιθάρα)

Al’mira, ένα pluricultural όνομα που αντικατοπτρίζει την εκλεκτική μουσική έμπνευση. Περιέχεται μέσα σ’ αυτή η λέξη αλμύρα, η ορεινή όπερα Handel, μια αναφορά στα ισπανικά με την εσωτερική όραση και ένα νεύμα στην αραβική μουσική.
Με την πρώτη ματιά, ο François Aria (φλαμένκο κιθάρα) και ο Daphne Souvatzi (μέσος-σοπράνο) φαίνεται να προέρχονται από δύο διαφορετικές, μάλιστα αντιφατικές, μουσικές κουλτούρες.  Η αγνότητα όμως του λυρικού τραγουδιού και η αυστηρότητα της κλασσικής μουσικής συμφιλιώνονται με την ελευθερία των τεχνικών της φλαμένκο κιθάρα, αντιπροσωπευτική της ανδαλουσιανής κουλτούρας.
Μετά από προσεκτική μουσική έρευνα, οι τολμηρές ρυθμίσεις εξελίχθηκαν σταδιακά. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα είναι ρυθμιζόμενα και εξουσιοδοτημένα από μια λυρική φωνή πλούσια σε χρώμα και αληθινά κινούμενες αρμονίες και συγχωνεύονται με τη μουσική ενός υποσχόμενου νέου κιθαρίστα που αυτοσχεδιάζει και ενσωματώνει τις εμβληματικές μελωδίες και τους ρυθμούς του φλαμένκο.
Οι νέοι ορίζοντες ανοίγουν όταν η Daphné και ο François συναντούν τα oriental κρουστά του Medz Bazar.  Ο Raphaël DERDERYAN (darbuka, bendir) συνενώνει και τα μεσογειακά κρουστά κάνοντας το επόμενο βήμα.
Η Al’mira έχουν λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Πολιτιστικής Διαφορετικότητας της Unesco το 2016 στο Oratory του Λούβρου, στο Φεστιβάλ Villes des Musiques du Monde το 2015 και στο France Musique Radio το 2015.  • Διοργανωτής εκδήλωσης

Αμοιβές & Εισιτήρια
Γενική είσοδος
5,00 €
Παιδιά, Φοιτητές, Ανέργους
Δωρεάν